BK-Fas Silicat

BK-Fas Silicat
A részletesebb megtekintéshez kattintson a képre!

Szilikát homlokzatfesték

Felhasználás: Szilikát homlokzatfesték beltéri és kültéri felületek védelmére és díszítésére szolgál. Rendkívüli nagy légáteresztő és fedőképességgel rendelkezik, kiválóan alkalmas régi homlokzatok, emlékművek felújítására. Ellenáll az UV sugarak és a környezet káros hatásainak.

Előkészítés és alkalmazás: A felület, amelyre a festéket felhordjuk, legyen szilárd, tiszta, száraz és BK-MicroGrund Silcat-tal kezelt. Alkalmazás előtt hígítsuk fel 10% vízzel, majd jól keverjük össze teljesen homogén állagúra. A szilikát homlokzatfestéket hosszúszálú ecsettel vigyük fel, két rétegben, keresztező módszerrel. A második réteget csak akkor lehet felvinni, ha az első már teljesen megszáradt, ami normál viszonyoknál (T = +23°C-tól 25°C-ig, a relatív páratartalom= 50-60%), körülbelül 4-6 órát igényel. Szükséges az egyenletes és megszakítás nélküli munka a folyamatos felületeken. A magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet (pl. késő ősz) nagymértékben meghosszabbítják a kötés idejét és befolyásolják a végső színárnyalatot. Védőfüggöny használata kötelező!

Alkalmazási hőmérséklet: +15°C-tól +30°C-ig, a relatív páratartalom nem lehet magasabb, mint 70%. Ne használjuk közvetlen napsütésben, esőben és erős szélben.

Anyagszükséglet: kb 0.35 kg/m2 a felület érdességétől és a nedvszívó képességétől függően.

Felhasználási idő: 12 hónap eredeti, bontatlan csomagolásban. Tárolás +5°C-tól +25°C-ig, védve a közvetlen napsugárzástól és fagytól.

Csomagolás: 5kg, 8kg és 25kg